Zonnige NVM Open Huizen Dag trekt 39.000 bezoekers

Door
Sophie van Gorsel
op

Zaterdag 5 oktober vond alweer de 31e editie van de landelijke NVM Open Huizen Dag plaats. Deze zonnige zaterdag bracht 39.000 op de been die keuze hadden uit 6.500 deelnemende huizen.  Met het Open Huis hoopt de NVM woningzoekers een éxtra kijkimpuls te geven en zo van zittenblijvers doorstromers te maken.

Hoge bezoekersaantallen In een enquete onder makelaars werden hoge bezoekersaantallen per woning gemeten met soms meer dan 20 kijkers. Vooral starters en ook senioren oriënteerden zich vooraf op hun route via funda. Opvallend was de hoge deelname van open huizen en bezoekers in de regio’s Twente en Haaglanden.

Oriëntatie zonder afspraak Met bijna 9% van het funda-aanbod dat meedeed, biedt de Open Huizen Dag een eenvoudige manier om zonder afspraak meerdere woningen te bezichtigen. Dit helpt potentiële kopers om zich breder te orienteren in het zoekgebied en maakt de woningmarkt toegankelijker.

Grote deelname appartementen Van de deelnemende huizen waren bijna 1.900 appartementen, zo’n 30% van het aanbod. Een ruim aandeel appartementen is belangrijk voor de doorstroming.

Stijging bezoekers en deelnemende huizen Ten opzichte van de editie in april zagen we een stijging van zo’n 4.000 bezoekers en 1.000 deelnemers. Een flink verschil met de piek in 2012, toen 56.000 woningzoekers meededen, maar het geeft evengoed aan dat het NVM Open Huis onder woningverkopers en -zoekers wordt gewaardeerd.

De volgende NVM Open Huizen Dag staat gepland op zaterdag 5 april 2025.

Bron: NVM

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.