Vier manieren om goedkoop een huis te bouwen

Door
Leonie Van der Laan
op

Droom je van een nieuwe woning, maar is er slechts een beperkt budget beschikbaar? Dan is de traditionele manier van bouwen wellicht niet aan jou besteed. Gelukkig zijn er allerlei creatieve oplossingen voorhanden waarmee je voor een lager bedrag toch een complete woning hebt. Hoe je deze verder inricht en afwerkt is aan jou, maar de basis staat in ieder geval. Vergeet dus projectontwikkelaars en oriënteer je eens op alle volgende opties voor woningbouw. Misschien is er dan toch meer mogelijk dan je denkt!

1. Casco huis laten bouwen

Je kunt natuurlijk een woning kopen en deze direct tot in de puntjes naar wens laten afwerken. Dit is echter relatief prijzig en helemaal niet nodig als zelf heel handig bent en bovendien geen haast hebt. Een casco huis bouwen is namelijk ook een optie, waarbij je na de oplevering het heft in eigen handen neemt met betrekking tot de volledige afwerking. Daarmee bespaar je gigantisch veel op manuren, want dat is waar doorgaans de meeste kosten in zitten. Ben je zelf super handig of bereid de tijd te nemen om dingen te leren? Dan is een woning casco laten opleveren een goede keuze.

2. Prefab woning kopen

Ook een prefab woning is een slimme manier om geld te besparen op de bouw. Dit wil zeggen dat het huis binnen enkele dagen wordt gebouwd met voorgefabriceerde onderdelen die op een andere locatie in elkaar zijn gezet. Dit bespaart ontzettend veel tijd op de bouwplaats en is bovendien goedkoper dan bouwen op de normale manier. Je kunt vaak allerlei standaard formaten en indelingen kiezen en betaalt enkel wat meer als je voor volledig maatwerk gaat. Prefab woningen zijn er in ontzettend veel verschillende stijlen en afwerkingen, dus je kunt er heus creatiever mee zijn dan je denkt.

3. Houten huis bouwen

Hout is in Nederland geen heel populair materiaal om mee te bouwen, en dat is eigenlijk zonde. Een houten huis is namelijk erg comfortabel, mits het goed in elkaar zit. Houten huizen zijn niet heel moeilijk in elkaar te zetten, hoewel je wel een team aan handige mensen nodig hebt. Houten huizen komen vaak in een bouwpakket met duidelijke instructies, maar je kunt ze natuurlijk ook laten bouwen. De prijs hangt daarbij af van hoeveel je zelf kunt doen en hoeveel je uitbesteedt, maar over het algemeen is een houten huis relatief goedkoop.

4. Containerwoning bouwen

Als laatste de containerwoning, die in ons land steeds populairder wordt. Dat is niet voor niets, want containerwoningen hebben een stoere, industriële uitstraling. Ze worden al lang niet meer enkel gezien als huisvesting voor studenten, maar ook als creatieve woningen die met de nodige isolatie en grote raampartijen fantastisch zijn om in te wonen. Door meerdere containers met elkaar te verbinden kun je het huis net zo groot maken als je zelf wilt. De indeling aan de binnenkant bepaal je natuurlijk helemaal zelf, waarbij je alle kosten zelf in de hand hebt. Nog een voordeel aan een containerwoning is dat deze super snel is opgebouwd. Iets voor jou?

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.