Handige styling tips voor de badkamer

Door
Leonie Van der Laan
op

Qua styling is de badkamer voor velen een beetje een ondergeschoven kindje. Jammer natuurlijk, want dit is juist de plek waar je na een lange dag helemaal tot rust moet kunnen komen. Stiekem breng je bovendien meer tijd door in de badkamer dan je in de gaten hebt. Reden genoeg om er een sfeervolle ruimte van te maken, al is het maar door een paar kleine aanpassingen door te voeren. Hoe je van de badkamer een gezellig plekje maakt? Dat vertellen we je graag!

Kies een kleurenschema of thema

Het eerste wat je moet doen is bepalen welke sfeer je wilt neerzetten. Als je random gaat shoppen voor accessoires, dan kom je doorgaans met allerlei items thuis die niet goed bij elkaar passen. Kies daarom een specifiek kleurenschema, of ga juist voor een specifieke stijl. Populaire stijlen voor de badkamer zijn bijvoorbeeld:

  • Green jungle
  • Modern en minimalistisch
  • Japandi (een mix tussen Scandinavisch en Japans)
  • Stoer en industrieel
  • Hotel chic

Liever een kleurenschema waar je aan vast kunt houden? Tinten als okergeel, rood, oranje en roze ogen erg warm en maken de ruimte heel gezellig. Blauw en grijs zijn juist koele tinten, die vaak worden toegepast in modernere badkamers. Groen en bruin hebben een heel rustgevend effect en door voor enkel zwart met wit te kiezen ga je automatisch voor strak en minimalistisch.

Kunst aan de muur

Je zou het niet denken, maar in de badkamer kun je heel goed kunst ophangen aan de muur. Kies in dat geval bijvoorbeeld voor muurdecoratie van MyPhotoFlow. Daar kun je ontzettend veel verschillende foto’s en dessins bestellen op glas of dibond. Dit zijn beiden vochtbestendige materialen, wat ze perfect maakt voor in de badkamer. Mooie schilderijen zijn daardoor al lang niet meer enkel geschikt voor woon- en slaapkamers. Dat is maar goed ook, want ze kunnen ontzettend veel doen voor de sfeer in deze ruimte!

De kracht van de juiste verlichting

Om sfeer te creëren in de badkamer is ook de verlichting erg belangrijk. Het is nu eenmaal lastig ontspannen bij fel, blauw licht. Net als dat het moeilijk is om je make-up aan te brengen als je juist te weinig licht hebt. Kies daarom bij voorkeur voor een fellere lamp boven de wastafel en een centraal, liefst dimbaar lichtpunt met wat warmer licht in het midden van de ruimte. Zo kun je rustig badderen en alle stress van je af laten glijden, en gebruik je de felle lampen alleen als je ze echt nodig hebt.

Tips voor een kleine badkamer

Hoe groter de ruimte is, hoe makkelijker het is om deze gezellig te maken. Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om een kleine badkamer wat groter te laten lijken. We zetten ze graag voor je op een rij:

  • Gebruik lichte kleuren voor de basis
  • Kies voor een lamp die niet alleen naar beneden, maar ook naar boven toe verlicht
  • Ga voor een zwevend badkamermeubel: hoe meer vloeroppervlak zichtbaar is, hoe groter de ruimte lijkt.
  • Ga voor een glazen douchewand in plaats van een douchegordijn
  • Zorg voor voldoende opbergruimte: rommel doet je badkamer kleiner lijken
  • Om diezelfde reden hou je het qua styling het liefst eenvoudig

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.