De gietvloer als duurzame en veelzijdige basis van je interieur

Door
Anita Van Delft
op

Bij de inrichting van je huis is de vloer letterlijk en figuurlijk de basis. Deze geeft richting aan de stijl, de sfeer, het kleurgebruik en het wooncomfort van je omgeving. Of je nu op zoek bent naar een strakke, neutrale basis of een praktische oplossing voor een druk gezin, een gietvloer kan de perfecte keuze zijn waar je qua kleur en uitstraling nog alle kanten mee op kunt.

Misschien heb je de indruk dat een gietvloer alleen in een industriële, grijze variant bestaat, maar dan zul je bij Coatingvloer verrast worden door de vele mogelijkheden. Er bestaan diverse soorten gietvloer waarvan de kunsthars gietvloer de bekendste is. Deze bestaat voor 100 % uit polyurethaan, is in verschillende kleuren leverbaar en is de ideale vloer voor vloerverwarming.

Heb je een nieuwbouwhuis gekocht dan is het aanschaffen van een gietvloer de overweging waard. Het leggen van een dergelijke vloer kost namelijk wat tijd en dat is minder een probleem in een huis waar je nog niet woont. De ondervloer moet eerst voorbereid worden, de hars moet in meerdere lagen worden aangebracht die tussentijds moeten drogen en tenslotte moet de vloer nog afgewerkt worden. Reken dus ongeveer op 1,5 week totaal. Een bijkomend voordeel zou kunnen zijn dat je in een nieuwbouwhuis grotere oppervlakten en/of meerdere verdiepingen kunt laten doen waardoor de prijs per vierkante meter lager wordt. De gietvloer prijs  is namelijk van diverse factoren afhankelijk waarvan het totale oppervlak er één is.

Stoere look gietvloer

Zoals al aangegeven is er een heel scala aan kleuren waarin een gietvloer beschikbaar is. Door twee kleuren te combineren ontstaat er een betonlook vloer die vooral in een industrieel interieur heel stoer is evenals de woonbeton vloer. Dit is een gietvloer waarin naast polyurethaan ook cement verwerkt is.

Veelzijdige gietvloer

Je denkt misschien dat een gietvloer alleen past in een strak, modern interieur maar door de ruime keuze aan kleuren en de in principe neutrale basis kunt je deze vloer in allerlei soorten interieur toepassen. Je zult zien dat door de keuze van meubels, eventuele kleur op de muur en misschien hier en daar een vloerkleed deze vloer prima past in elk type interieur.

Milieuvriendelijke gietvloer

Minder bekend maar zeker de moeite waard is de lavasteen vloer. Het is een milieuvriendelijke vloer, niet onbelangrijk aangezien we steeds vaker voor ‘groen’ kiezen. Zolals de naam al zegt, bestaat deze ecologisch verantwoorde vloer voor een deel uit lavasteen. Een natuurlijk materiaal dat tijdens een vulkaanuitbarsting in vloeibare vorm naar beneden stroomt en vervolgens afkoelt tot steen. Hoewel lavasteen van nature roodbruin is, betekent het niet dat dit per se de kleur van de vloer hoeft te zijn. Er zijn verschillende kleuren mogelijk en het mooie is dat deze vloer super slijtvast en krasbestendig is en zoals bijna elke soort gietvloer zeer geschikt voor vloerverwarming.

Het geen wonder dat de gietvloer zo populair is: onderhoudsvriendelijk, duurzaam, comfortabel, veelzijdig en heel geschikt voor vloerverwarming. Ben jij een echte interieurfanaat of heb jij een huis vol kinderen en huisdieren, dit is de vloer voor jou!

 

Lees ook van Anita: Hoe creëer je een tuin van je dromen

‘Ja, ik wil deze video kijken!’, denkt je natuurlijk. Klik dan op de knop Akkoord.

Hiermee plaats je automatisch de cookies van het niveau ‘Compleet’, waardoor onze site optimaal werkt. Meer info over onze cookies: privacyverklaring. Hier kun je je keuze achteraf ook altijd aanpassen.